Polévka z červené čočky

Tuhle polévku si zamilujete už jen proto, jak krásně zasytí a zahřeje zároveň. Recept jsem tvořila, když mi nebylo dobře a měla jsem chuť na rychlé, zdravé jídlo, které by mě zároveň trochu prohřálo a dalo tělo něco navíc. Červená čočka je skvělá v tom, jak rychle měkne aniž by bylo potřeba jí předmáčet. A jako bonus pro vás potřebujete pouze jeden hrnec .. takže vás po vaření nečeká ani kopa nádobí (jo vlastně ještě mixér). :)  img_8732_jpg_vsco-2_optimized

Připravte si:

1/2 žluté cibule
1 velkou mrkev
1 stroužek česneku
Sůl
Mletý koriandr
Kari koření
Kmín
Chilli (ne pro děti)
Lžíci rajčatového protlaku
1/2 plechovky drcených rajčat
1 hrnek červené čočky
2 hrnky vývaru / vody
1 malou plechovku kokosového mléka

Postup:

V hrnci opečete všechnu nakrájenou zeleninu, přidáte veškeré koření a necháte rozvonět.

Přidáte rajčatový protlak, nechte ho spojit s kořením a taky chvilku opéct a pak přidejte rajčata z plechovky a červenou čočku (ani jí neproplachuji).

Zalijte vše vodou nebo vývarem a vařte pod pokličkou než čočka změkne. Pak půlku polévky rozmixujte - já mám nutribullet mixér ale šlo by to i ponorným -  a druhou nechte v hrnci. Spojte zase do jednoho hrnce a zalijte kokosovým mlékem (šla by i smetana).

No a je to! Ted jen dochuťte dle vaší chuti - sůl, pepř, citronová šťáva.

Můžete si taky dát do hotové polévky při podávání čerstvé bylinky nebo třeba zakysanou smetanu či bílý jogurt. 👏🏼

Na postup se podívej i do videa nebo na můj Instagram @minispajz. Dobrou chuť!